i bardzo dobrze , że zdominowały ponieważ są użyteczne …skoro mogę w telefonie mieć więcej funkcji to czemu nie …poczta, nawigacja, www, komunikatory itd….Przeciwnicy smartfonów mówią , że najlepszy telefon to nokia 6310 – chyba na przekór światu i sobie – może i najlepszy , ale jako klin pod koło przyczepki pozostawionej na pochyłości terenu ….czy się to komuś podoba czy nie czym więcej w pełni funkcjonalnych aplikacji w telefonie tym lepiej . Co do wypowiedzi „maxikoma” to ciężko zrozumieć o co chodzi:P Podniecać się systemem to mogłem (przynajmniej ja) jak miałem 10-12 lat , a teraz to ewentualnie czym innym 🙂 W tej chwili liczą się tylko systemy Android, Bada i iOS – WM odejdzie do lamusa tak jak Symbian – nie pomogą nakładki Anna czy jakieś inne cuda w stylu Maemo . Rynek jednak zawsze potrzebuje produktów dla niszowej grupy ludzi (cudaków) lub chcących się wyróżniać – dlatego produkuje się stringi dla facetów czy też różowe sweterki męskie – ktoś to kupi , ale nie większość populacji 😛