Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 137874

Vectra jest może i całkiem dobrym usługodawcą, bo w takiej postaci winna funkcjonować na rynku mediów, jest jednak jedno, acz poważne – ale…
Rzecz w tym, że posiadając centralę w Gdyni, zostawiła wielką dowolność interpretacji
obowiązków udzielania usługi.
Jest bardzo często tak, że w jednym mieście firma Vectra funkcjonuje w sposób wzorcowy i rzeczywiście jest wspaniałym usługodawcą, mającym przede wszystkim na względzie interes klienta, bynajmniej nie zapominając o własnym interesie, a bywa – niestety i tak, że w wielu miastach, pracownicy reprezentujący Vectrę, traktują ową firmę jak swoje poletko i robią w tym co chcą i jak chcą.
Sam spotkałem się z takimi różnicami i wiem o czym mówię, a raczej piszę.
Wzorem zasługującym na co najmniej naganę szefostwa firmy z Gdyni, zasługuje np. Vectra w Białej Podlaskiej, gdzie funkcjonowanie firmy wygląda po prostu jak zimny wychów cieląt i prośby o jakiekolwiek interwencje są rozwlekane w nieskończoność, a w kwestii sieci kablowej Tv jest to obłudnie zakłamane i zupełnie nie fachowe.
Wygląda jakby w tym miejscu pracowali ludzie gnuśni i – przepraszam za kolokwializm – mający swoje obowiązki w miejscu bardzo intymnym.
Musiałem np. interweniować w samej centrali (telefonicznie) bowiem „specjaliści” z Białej Podlaskiej podczas montażu modemu tv zapomnieli podać do dziennika niezbędnych dany dla identyfikacji dopiero co zainstalowanego sprzętu. Co w moim przypadku objawiło się tym, że w pewnym momencie zanikł mi odbiór sygnału Tv i został tylko sygnał analogowy.
Na skutek mojej interwencji w Gdyni, został mi włączony sygnał, ale pozostało smutne dochodzenie do wniosków, że w Białej Podlaskiej pracują raczej mało rozgarnięci i mało obowiązkowi ludzi, którzy najwyraźniej sprawę reprezentowania firmy Vectra mają w wiadomym miejscu.
Jak długo szefostwo w Gdyni pozwalało będzie na takie praktyki?