Start › Forum › Sprzęt › Pozostałe tematy › Audioteka na telefonach Nokia, iPhone i Android › Reply To: Audioteka na telefonach Nokia, iPhone i Android
1. co do wyszukiwarki to sam nie wiem co sie stało. zaraz sprawdzimy. bo z takiego wyszukiwania myślę, że ani Coelho ani Ciszewski nie będą zadowoleni 🙂
2. aplikacja nie jest jeszcze w markecie celowo z powodu pewnej planowanej akcji marketingowej.
3. ceny: hmm… tak. nie doszliśmy jeszcze do takiego poziomy cen które by były zgodne z naszą filozofią (internet-masowa_sprzedaż-niska cena), ale rynek sie buduje i myślę, że zmierzamy w dobrym kierunku. A dzisiaj mamy takie ograniczenia: ceny ustalamy z wydawcą dla którego odniesieniem jest koszt który musi zaplacić do autora. A autorzy chcą od nas coraz więcej bo uważają ze interentowe biznesy nie maja żadnych kosztów (bo przecież nie mamy magazynów, samocodów, wielkiej logistyki). I tak jeśli autor dostaje 8% od sprzedanej tradycyjnej książki to od audiobook u nas potrafi zażądać nawet 30%. a jeszcze wydawca musi pokryć koszty produkcji i wykonania. i to może nie były kłopot, ale powstał jeszcze jeden problem bo nasz szanowny Ustawodawca postanowił dla audiobooków na CD zrobić VAT 5% a dla audiobooków w formie plików do pobrania 23%. Więc nawet jeśli mamy równe ceny to i tak do nas a potem do wydawcy wpływa mnie o ten wyższy VAT itd… 🙂
Liczymy jednak, ze będzie Ci wygodniej kupić danego audiobooka (jak go w końcu znajdziesz albo my naprawimy wyszukiwarkę :)) via aplikacja niż jechać do księgarni.
pozdrawiamy i czekamy na więcej uwag i komentarzy…