Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Loteria Pusty SMS reklamowym blefem › Odpowiedz na: Loteria Pusty SMS reklamowym blefem
Dziwi mnie naiwność ludzi, ale nie przeszkadza mi to w tym, aby coś Wam „nabici w SMS” poradzić.
Nie wysyłajcie nic na nr zaczynający się od 7xxxx bo za każdy taki SMS-es „oszust” inkasuje zależnie od drugiej cyfry po 7 tyle zł+vat, czyli nr 71xxx to 1,22zł, 72xxx to 2,44zł, … 79xxx to 10,98zł!!!
Mam dla Was radę! Nic nie ma za darmo. Dlatego za pierwszy SMS na numer 8xxxx płaci „oszust”. Cały myk w tym, żeby nie przestać wysyłać SMS-ów, ale tylko te na numer 8xxxx, czyli „darmowy”.
Wysyłajcie jak najwięcej! Zachęcajcie wszystkich, znajomych nieznajomych (opowiedzcie o procedurze oszustwa), wysyłajcie mailami do wszystkich krótkie info o co chodzi i numer 8xxxx na który niech każdy wysyła dziesiątki, setki, tysiące SMS-ów!
Za 6 m-cy „oszust” będzie musiał zwinąć biznes. Nie oczywiście to nie oznacza, że całkowicie zniknie, zapewne zrobi nową „loterię”. Wtedy zalecam procedurę powtórzyć i wykończyć „dziada” finansowo.
Niech sam zapłaci za „darmowe” SMS-y w myśl zasady: „KAŻDY KIJ MA DWA KOŃCE”, trzeba go tylko „walnąć między gały” jego własnym „kijem”.
Pozdrawiam