Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138707

Mam pytanie do właścicieli N8.Wyczytałem coś w pewnej recenzji i trochę mnie to zaniepokoiło!Oto cytat:
”Smartfony, a tym właśnie jest Nokia N8, trudno kontrolować. One po prostu coś robią i często tak właściwie nie wiecie co dokładnie. Generalnie łączą się z siecią i sprawdzają różne rzeczy. Facebooka, newsy, pogodę itp., itd.. Nokię N8 kontrolować trudno. Mimo, iż 95% tego testu robiłem w warunkach dostępu do sieci Wi-Fi, po jakimś czasie zrezygnowałem i wyjąłem z N8 moją testową kartę SIM.

Czemu? Pieniądze z konta tajemniczo wsiąkały, a takich przygód nie lubię.

Winię za to system Symbian i aplikacje z Ovi Store. Teoretycznie smartfon mając dostęp do szerokopasmowego netu, nie powinien korzystać z 3G. Mimo, to odniosłem wrażenie, że korzysta. Nie robiłem wiwisekcji i nie dochodziłem gdzie zniknęły moje 3 złote. Nokia je pożarła, mimo że była w zasięgu darmowego netu z routera. Nie dzwoniłem, nie pisałem SMS-ów. Następnego dnia stwierdziłem, że nie będę do interesu dokładał i kartę SIM wyjąłem.
Oczywiście możecie N8 zakazać korzystania z sieci. Zapewne uszanuje nawet taki zakaz. Pytanie jednak, po co w takim razie zawracać sobie głowę smartfonem?

Lekarstwo na problemy z niesubordynacją N8, to solidna taryfa abonamentowa z potężnym miesięcznym pakietem internetowym. Niestety w polskich warunkach, jest z tym jak na razie dość krucho.

Stąd zachęcam was do monitorowania ofert operatorów. Może się okazać, iż któraś z polskich sieci wpadnie na pomysł sprzedaży N8 za przyzwoite pieniądze z przyzwoitym zapasem gigabajtów do wypsucia. Dużo taniego netu 3G, to w tym przypadku podstawa, a i smartfon może okazać się tańszy.”
Co wy na to?