Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › ACR w Play już działa › Reply To: ACR w Play już działa › Reply To: Reply To: ACR w Play już działa
Dajmy dla przykładu taką sytuację. Jesteś szefem większej firmy. Dzwoniąc od siebie (a tak się najczęściej robi, jadąc np. autem czy pędząc gdzieś) jesteś zmuszony do prezentacji swojego numeru telefonu u innych. I potem ci poszczególni klienci (drobiazgowi, żeby dobitniej zaprezentować sytuację) nie dzwonią do biura tylko do Ciebie żeby coś ustalić, o coś zapytać. I zamiast nie mieć Twojego telefonu i być zmuszonym dzwonić do biura, dzwonią do Ciebie w niedzielę np. o 8-mej rano, bo wiadomo że z szefem firmy lepiej się dogadają niż z pracownikiem. Zamiast zjeść spokojnie obiad, masz co 2 minuty jakiś telefon z pierdołą, którą pracownik mógłby załatwić.
Inny przypadek. Jesteś lekarzem 'chodliwej’ specjalizacji. Dzwoniąc do pacjenta czy do kogokolwiek innego kto po nazwisku rozpozna że jesteś lekarzem (w mniejszych miejscowościach to oczywiste), ludzie sobie pozapisują Twój numer. Potem dziecko pana X dostanie tylko gorączki, a oni będą w środku nocy dzwonić do Ciebie bo karetka nie będzie chciała przyjechać a sami wpadną w panikę. Ale telefonu nie możesz wyłączyć, w razie nagłego wezwania do szpitala. Jest w tym sens? Każde rozwiązanie jest złe poza zwyczajnym nie wyświetlaniem swojego numeru telefonu.
I trzeci przykład, z życia wzięty. Często dzwonię do studentów ze swojego telefonu w różnych sprawach. Nie koniecznie chcę, żeby wszyscy mieli mój numer, bo po co? Potem dzwonią z pierdołami, czy np. mogą przynieść takie nuty a nie inne na zajęcia bo zapomnieli z domu, czy np. mógłbym porozmawiać z jakimś wykładowcą w ich sprawie, czy np. mogliby zamienić się na zajęcia z kolegą/koleżanką. I co? Zamiast po prostu zrobić swoje (mnie takie sytuacje nie muszą dotykać bezpośrednio) – nie. Dzwonią z takimi drobiazgami i potem po zajęciach widzę 15 nieodebranych i oddzwaniam na wszystkie myśląc, że to coś istotnego.
Reasumując. im więcej usług świadczy operator tym lepiej. Da się ją obejść jak już mówiłem, posiadając wirtualne konto operatora VoIP, który wyświetli taki numer, jaki mu się każde (np. 220000000 albo dla hecy 112). Ale ilekroć będzie konieczność zadzwonienia do kogoś, kto jak się potem okaże zablokował moje połączenie, z góry założę, że ta osoba nie chce współpracować i dzwoniąc z propozycją projektu ową osobę wyeliminuję. Z powodu? Z powodu braku możliwości kontaktu.