Start Forum Sprzęt PDA Idealny notebook -czego szukają internauci? Reply To: Idealny notebook -czego szukają internauci?

Anonymous
Guest
Liczba postów: 135812

mam laptopa 15,4 cal z rozdzielczoscia 1440×900, jak go kupowalem bylem bardzo sceptyczny, ze wszystko takie drobne, ale powiekszylem ikonki i czcionke w systemie i uwazam, ze czym wieksza rozdzielczosc tym lepiej, o niebo lepiej ! w domu jest drugi laptop identyczny, ale z monitorem o rozdzielczosci 1280×800 i roznica zdecydowana, przy rozdzielczosci 1440×900 i wielkosci monitora 15,4 cal, obraz jest gladki, jak malowany, nie widac poszczegolnych pikseli. to pierwsza sprawa, druga, to dysk SSD, jesli ktos slyszal o takim dysku 2-3 lata temu, to powie, szkoda zachodu, ten dysk nic nie daje. Mam procesor 2×2,4 MHz dysk w laptopie 7200 obr. i dopiero po wymianie na SSD ciesze sie 2 rdzeniowym szybkim procesorem. Moze dysk maly 64GB i drogi, ale warto !! Zaden laptop bez dysku SSD nie bedzie szybki. Poniewaz nie znalazlem lapotopa, ktory mialby wszystkie parametry, ktore mia odpowiadaja, dlatego mam Compala, kupilem kadlubek i reszte taka, jaka chcialem, moze nie wyglada rewelacyjnie, ale jest dosc solidnie wykonany, gwarancje mam na 2 lata na poszczegolne podzespoly i dziala rewelacyjnie, koszt bez SSD 3,5 tys zl, POLECAM