Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Napisz o zasięgu Play › Reply To: Napisz o zasięgu Play
Dzięki własnej sieci nadajników, oraz roamingowi Polkomtela, Play ma najlepszy zasięg w Polsce, problem stanowią nie skonfigurowane przełączenia się pomiędzy zasięgiem macierzystym, a zasięgiem Roamingu krajowego, wyjeżdzając z jakiegoś miasta najlepiej przełączyć się na Roaming krajowy Polkomtela, bo jeżeli będziecie rozmawiać i zasięg sieci macierzystej będzie spadać, to kontroler stacji bazowej przełączy was na roaming Plusa i nastąpi zerwanie połączenia, ogólnie mam taką zasadę, jak jestem w mieście to oczywiście zasięg sieci macierzystej, a jak jestem na wsi to roaming krajowy Polkomtela. Nie skonfigurowane jest też bezgraniczne trzymanie się telefonu sieci macierzystej, mieszkam 10 km od nadajnika Play, a 200 metrów od nadajnika Polkomtela, otóż telefon w trybie automatycznym woli się trzymać słabszego zasięgu Playa, niż mocnego zasięgu Polkomtela. Ale nie zmienia to faktu, że Play ma obecnie największy zasięg z pośród wszystkich operatorów na rynku.