Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Nowa taryfa Any Mobile w sieci Sprint do wszystkich za darmo Reply To: Nowa taryfa Any Mobile w sieci Sprint do wszystkich za darmo

LesH
Participant
Liczba postów: 3876

To żadna nowość. W ubiegłym roku Vodafone De oferowała jakiś PDA z ekranem dotykowym na całej powierzchni frontu obudowy (nie pamiętam modelu ani marki, chyba LG) z abo 99 Euro/mies a w tej cenie były nielimitowane połączenia i sms-y do wszystkich sieci (niemieckich) oraz nielimitowany volumenem danych mobilny internet (!!!) na tej samej karcie SIM. Już chciałem podpisać umowę i spytałem wnikliwie, czy ten internetowy bonus działa także wtedy, gdy telefon robi za modem dla komputera. Kilkadzieścia minut konsultował się dla mnie niekompetentny sprzedawca u swego operatora i w końcu odpowiedź padła: NIE, niestety, nielimitowany internet tylko na telefon, czyli gdy telefon jest terminalem końcowym. Ponieważ tamten fon z oferty nie miał zbyt rewelacyjnej rozdzielczości ekranu, brakowało mu też wielu praktycznych funkcji internetowych – odstąpiłem od podpisania umowy, ale puenta jest jednoznaczna: dla tych, którzy bardzo dużo dzwonią i smsują do wszystkich sieci niemieckich stały abonament 99 Euro za nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich sieci krajowych to rewelka!