Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › Orange, Plus i PLAY chcą niższych MTRów na SMSy i MMSy, sprzeciwia się Era ? › Reply To: Orange, Plus i PLAY chcą niższych MTRów na SMSy i MMSy, sprzeciwia się Era ? › Reply To: Reply To: Orange, Plus i PLAY chcą niższych MTRów na SMSy i MMSy, sprzeciwia się Era ?
Lucek napisał: "Wprowadzenie nawet Play Fresh nie byłoby możliwe ze stawkami niższymi od stawek MTR" – 100% zgody.
Ale ja sugerowałem, że W3 mogło wprowadzić ofertę z płaską stawką poniżej MTR do wszystkich* i nadal by na tym zarabiało. Oczywiście pod warunkiem, że "konkurencja" wprowadziłaby podobną ofertę i nie wystąpiłaby zbyt duża asymetria rozmów.
Lucek napisał: "Ustalając warunki przetargu wpływamy na jego rezultat" – jasne jak słońce.
Ale chyba nie sugerujesz, że w warunkach tego przetargu był zapis preferujący jedynie spółki z kapitałem polskim. Za takie zapisy KE "przetrzepała" by UKE "skórę". Suma jaką zapłaciła Netia Mobile za koncesje nie była jakaś szczególnie wygórowana (ok 233 mln zł), ale jakoś nie przypominam sobie, aby wielkie koncerny telekomunikacyjne starały się o tę koncesje. Najprawdopodobniej zajęte były swoimi spółkami, które walczyły o pozycje rynkową i miały EBIDTA na poziomie ledwie 10-20% średniej największych spółek na danym rynku. W sumie nie chcę się o ten przetarg kłócić, ale mamy co mamy i na razie musimy P4 kibicować ;). opluwanie UKE w niczym nie pomoże.
Lucek napisał: "Nadal widzę u Ciebie tendencję do ZAGADYWANIA problemu.". Staram się jak najdokładniej opisać swoje przemyślenia.
Lucek napisał: "Niewygodne fakty starasz się przyćmić rozważaniami technicznymi i przyjęciem do swoich własnych SUBIEKTYWNYCH wyliczeń , swoich WŁASNYCH załozeń". Powyższe wyliczenia starałem się przeprowadzić przy w miarę obiektywnych założeniach. Jak potrafisz wskazać mi błąd to zapraszam. Założenia były moje własne, ale miały wykazać, że wejście na rynek P4 miały dla klientów wymierne skutki.
Lucek napisał: "Upraszczając , co klienta – skuszonego agresywną reklamą – obchodzą Twoje wyjaśnienia problemów technicznych jakiegokolwiek operatora ???" – najczęściej nic, ale nie dla każdego. "Co go obchodzą jego problemy finansowe ???" – to także przeciętnego klienta nic nie obchodzi. Ale jak ktoś myśli perspektywicznie to zwróci uwagę na wyniki finansowe operatora. "ON(klient) chce mieć – chyba słusznie – pewność jakości i niezawodności połączeń w sieci" – zgoda, ale według mnie PLAY zapewnia takie potrzeby nawet lepiej niż sama W3. Wynika to z tego, że tam gdzie przebywa najwięcej ludzi sieć Polkomtela pokrywa się z P4. W razie awarii w danym rejonie zazwyczaj pozostanie możliwość zadzwonienia z drugiej sieci. A jak nie wierzysz, że w W3 zdarzają się problemy obejmujące swoim zasięgiem nawet całe województwa to poszukaj informacji o awarii w tym roku Polkomtela na Pomorzu oraz Ery w Małopolsce.