Anonymous
Guest
Liczba postów: 135812

Lucek napisał: "Niczego zdrożnego nie sugerowałem UKE – pisząc o FAKTACH . (…) Na jakiej podstawie piszesz o sugerowaniu preferencji dla polskich spółek???????" – Nie byłem tego pewny, gdyż uparcie stoisz na stanowisku, że UKE powinno wpuścić zasobniejszą w kapitał spółkę telefonii mobilnej a zapominasz, że nie było i raczej nie ma takich chętnych do wejścia na nasz rynek. Inaczej Karkosik już dawno sprzedał by swoją spółkę z zyskiem ;).

Lucek napisał: "Stawki MTR ZAWSZE były "transparentne" (-: Inaczej nie może być , gdyż ustalane są i OGŁASZANE przez UKE ." – źle mnie zrozumiałeś. Pisząc transparentne miałem w domyśle wynik rozliczeń między operatorskich. Zresztą nie tylko ja używam tego terminu w tym znaczeniu. Co prawda obniżanie MTR wpływa na przychody spółek (o czym zresztą nie raz pisały), ale zmniejsza im także "koszty". Przy zerowym MTR procent EBIDTA do przychodu wzrośnie ponad 40% i może dopiero wtedy ludziska zorientują się, że są rabowani w białych rękawiczkach ;). Stąd także moje przekonanie, że MTR poniżej 10gr w Polsce szybko się nie pojawi, jeżeli w ogóle.

Lucek napisał: "W każdej sieci zdarzają się awarie , nawet poważne " – 100% zgody. Ale co do problemów z siecią PLAY już sporo pisałem. W skrócie w moim przypadku w 3 na 4-5 przypadków nawiązanie ponownego połączenie rozwiązywało problem. Dla mnie to akurat nie jest aż tak istotne i przypuszczam, że dla wielu osób także. Ale zdaje sobie sprawę, że są osoby, którym to bardzo przeszkadza i najwidoczniej PLAY i jego sieć 2G nie jest dla nich (można spróbować wyłączyć ją w preferencjach sieci w telefonie).

Lucek napisał: "Ile razy należy Ci tłumaczyć , ze jednak naprawdę "białe to białe , a czarne to czarne "???"

Widzisz w zasadzie nic nie jest całkowicie biała albo czarne. I dlatego próbuje tobie ten fakt uświadomić. Poza tym twoje obserwacje oraz przekonania już na pewno takie nie są, między innymi z powodu, iż zbyt dużo negatywnych przekonań żywisz w stosunku do PLAY. Praktycznie uprzedziłeś się.