Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › GIODO- niedostatecznie zabezpieczone dane klientów w procesie MNP › Reply To: GIODO- niedostatecznie zabezpieczone dane klientów w procesie MNP › Reply To: Reply To: GIODO- niedostatecznie zabezpieczone dane klientów w procesie MNP
@Lucek niestety przez swoją nienawiść widzisz to co chcesz zobaczyć. Przecież napisałem, że według mojej wiedzy pliki były szyfrowane, a nie ma pewności co rozumieć pod pojęciem "zwykłe pliki Excela". Jeżeli masz szerszą wiedzę na ten temat (jesteś pracownikiem piony MNP) to się podziel. Ja jedynie mogę stwierdzić, że bez ujawnienia pełnej korespondencji pomiędzy Polkomtelem a GIODO nie można niczego pewnego stwierdzić.
Ewentualnie poczekajmy na rozwój wypadków, gdyż jak sam zauważyłeś inspektor wystąpił w tej sprawie do UKE (tylko czemu nie do prokuratury lub policji?). Jeżeli sądzisz, że na podstawie jednego zgłoszenia GIODO wyda wyrok to się mylisz. Najpierw sprawę należy wnikliwie zbadać, czego jak wynika z powyższego jeszcze nie zrobiono. Na razie jedynie Polkomtel chwali się swoim "sukcesem". Ale jak to mówią: "Nie chwal dnia przed zachodem słońca".