Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Taka Rarka tylko w Plusie -oficjalnie Reply To: Taka Rarka tylko w Plusie -oficjalnie Reply To: Reply To: Taka Rarka tylko w Plusie -oficjalnie

Anonymous
Guest
Liczba postów: 135807

@Lucek. Co do PLAY onLine to jak na razie nie używam, gdyż czekam na pakiety internetowe we Fresh’u ;). A tak naprawdę to na netbooki, albo najlepiej tablety oparte na platformie Pineview intela z dyskiem SSD. Noszenie ze sobą ponad 2kg notebooka i chwalenie się mobilnym internetem to stek bzdur. Tam gdzie "dotargam" ciężki sprzęt zawsze mam zasięg sieci WiFi i dzięki temu przynajmniej naprawdę szybki internet (nie mniej niż 1Mbps). Jak ktoś nie ma WiFi a ja potrzebuje skorzystać z Inet’u to zawsze można włączyć komputer stacjonarny ściągnąć co potrzeba (np sterowniki, instrukcje) i nagrać na pendrive’a. A jak już ktoś do kogo się wybieram nie ma dostępu do internetu to potrzebne rzeczy ściągam wcześniej.

A wracając do meritum. To mnie wcale nie dziwi spadająca prędkość transmisji ani wprowadzenie oferty z ograniczeniem 512kbps. Przy tak atrakcyjnych stawka bardzo dużo osób korzysta z PoL jak z łącza stacjonarnego i wprowadzenie oferty za 29 zł z limitem 2GB jeszcze tą ilość zwiększy. Niestety eter nie jest z gumy a dodatkowo na razie PLAY koncentruję się bardziej na rozbudowie zasięgu sieci niż jej pojemności. I póki znacząco nie zmniejszą opłat za roaming krajowy tak będą czynić.