Do pana Adama. Zadałem panu pytanie czy ten TomTom o którym pan wspomianał jest na Symbiana? Powtarzam po raz drugi to jest artykuł o nawigacjach na telefony komórkowe. Pisze pan o jakiś nieoficjalnych rozwiązaniach. Czy te nowe mapy można wgrać na starego TomTom-a na Symbiana? (nie pamiętam czy czy wersji 5 lub 6).
Do pana Jacka o czym ja pieprze? Do jakiego mojego zarzutu dotyczącego tego artykułu się pan odnosi? Czy do tego że na Symbiana nie króluje TomTom, czy do tego że Navigon nie korzysta z map Teleatlasa? Proszę się określić no bo skoro pieprze to chciałbym wiedzieć o czym. Może i jedna firma opracowuje mapy dla Teleatlas-a i Navigona, tego jeszcze nie wiem. Ale oficjalnie czy do Navigona są mapy Teleatlasa? Może pan odpowie. Pozwolę sobie jeszcze pana zacytować
"nie wspomnę
już o takiej głupocie że nowsze mapy są mniej dokładne od
starszych…większość z was miała chyba w ręce stare mapy
polski tom toma bo pokrycie nawet mniejszych miejscowości
jest więcej niz ok" o co panu chodzi w tej wypowiedzi? Ze te stare są lepsze? Przykładów takich że stara mapa jednego producenta (A) w jednej miejscowości ma np. adresy a drugiego (B)z obecnej mapy nie ma jest sporo. Tak samo odwrotnie. Stara mapa producenta B bedzie miała gdzieś tam adresy a nowego A już nie. Podałbym przykłady, ale posądzą mnie o to że pracuje w jakieś firmie GPs-owej. Czy pan korzysta ze starych map bo są lepsze od nowych? Liczę na dalszy ciąg dyskusji.