Start › Forum › Sprzęt › Nokia › Test Nokia N97 › Reply To: Test Nokia N97
"Nokia N97 – obiektyw Carl Zeiss o rozdzielczości 5 megapikseli"
Rozdzielczości obiektywu nie mierzy się w megapikselach.
————-
"filmy możemy w wygodny sposób przeglądać na ekranie telefonu, przesłać specjalnym kabelkiem do telewizora."
Do mojego telewizora mogę wysłać jedynie obraz a nie cały film… No chyba, że ktoś ma telewizor z magazynem danych.
————-
"Jeśli chodzi o funkcje muzyczne to w N97 także ma się czym pochwalić"
Zdanie nie jest "po polskiemu", zbędny jest przyimek "w" lub zamiast "ma" powinno być "jest".
————-
"32 GB wbudowanej pamięci powinny wystarczyć na bardzo pokaźna kolekcję plików"
32 GB wbudowanej pamięci powinno. 32GigaBajty to one więc powinny a nie powinno.
————-
"Odbiór radia możliwy jest też w drugą stronę tzn telefon przy użyciu programu FM transmiter nadaje muzykę na falach FM co pozwala na jej odbiór np. w radiu samochodowym."
Nadawanie to "odbiór w drugą stronę" – ciekawa definicja.
————-
"W trakcie korzystania z Nokia Maps przydaje się też kompass w końcu czasem zdarza się, że stoimy"
Jak stroimy to kompas w nawigacji zachowuje się mniej więcej jak samochód jeżdżący do okola ronda; no, chyba, że kompas jest osobnym urządzeniem w Nokii niezależnym od GPS (dobrze byłoby o tym wspomnieć).
Życzę powodzenia na przyszłość i radzę bardziej się przykładać… większość tego "Testu" wyczytamy w instrukcji obsługi telefonu.
Moim zdaniem brak kreatywności, osoba testująca takie urządzenie powinna wiedzieć, czego od niego się oczekuje… Po przeczytaniu nie wiem czy rozstaw klawiszy umożliwia wygodne pisanie długich wiadomości, jak wytrzymałe są zawiasy, czy po dłuższym użytkowaniu obudowa trzeszczy jak w większości Nokii, czy w zestawie jest rysik (jeśli tak to czy łatwo dostępny i gdy ktoś krótko obcina paznokcie to będzie miał problem z wyjęciem go), czy w telefonie są aplikacje biurowe, czy po rozsunięciu ekranu można telefon położyć na kolanach i pisać swobodnie używając klawiatury (czy lepiej położyć telefon na czymś twardy gdyż np. klawisze należy naciskać mocno)… Takich rzeczy jest więcej… Nie wiemy co najbardziej irytowało osobę testującą telefon.
Pozdrawiam – j.