Start Forum Sprzęt Samsung Nowy dotykowy Samsung Avila (GT-S5230) Reply To: Nowy dotykowy Samsung Avila (GT-S5230)

Anonymous
Guest
Liczba postów: 135625

Super! Zarzekałam się, że nie chcę dotykowego telefonu a na dodatek Samsunga, który nie miał za dobrej opinii a teraz NIE WYMIENIŁABYM GO NA ŻADEN INNY. Mieszkam na wiosce gdzie zasięg jest słaby (era) ale ten telefonik ładnie trzyma zasięg i nie jest w tym gorszy niż moje poprzednie (Nokia, SE). Mam go 10 dni, baterię ładowałam do tej pory 2 razy. Średnio trzyma 5 dni przy ciągłym użytkowaniu, wiadomo – nowy to ciągle się nim bawiłam no i przy ciagłych zmianach zasięgu, przez miejsce w którym mieszkam.. Narazie nie widzę żeby był bardzo wrażliwy na zarysowania, ale profilaktycznie zakupiłam folię poliwęglanową na wyświetlacz i miękki pokrowiec. Jest to telefonik dla ludzi, którzy potrafią szanowac taki sprzęt. Jeśli ktoś nie przykłada do tego większej wagi to polecam zwykły z klawiszami, gdyż na pewno jest mniej wrażliwy. Trzeba uważać, bo wiadomo ekran dotykowy przy wstrząsach i bardzo głośnej muzyce może się rozlać itp. Radio super ściąga stacje, gra czysto, to samo jeśli chodzi o mp3 z telefonu. Słuchawki dołączone do telefoniku sprawują się świetnie. Dużą jak dla mnie wadą jest brak lampy/diody przez co zdjęcia w nocy/ciemnych pomieszczeniach są słabej jakości. Pomijając to, w dzień aparacik robi super wyraźne fotki. Tapety można stworzyć nawet w Paincie bardzo prosto, wystarczy rozdzielczość 720×400. Soft świetny, telefonik ani razu mi się nie zawiesił. Reakcja na dotyk natychmiastowa. Mam go za 1 zł z umową na 3 lata w Erze (45 zł za 120 minut miesięcznie) Jestem bardzo zadowolona i polecam serdecznie.