Start Forum Odpowiedz na:

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 137800

ja podobnie jak kolega wyzej (seller) zajmuje sie sprzedaza telefonow. i obydwa te modele mialem przyjemnosc uzytkowac przez pewien okres czasu. iPhone na pewno robi wrazenie jesli chodzi o prostote obslugi, wszystko robi sie jakby sie juz dlugo uzytkowalo ten telefon, niewatpliwa zaleta iPhone’a jest obsluga multi touch, ale prosukt ma tez wady… niestety iPhone lubi jesc internet, bez odpowiedniego pakietu mozna zbankrutowac bo sie nie pyta czy laczyc tylko od razu sie laczy… mozna zniesc to uniedogodnienie ale trzeba zrobic Jailbreak gdyz tam jest mala aplikacja wlasnie do tego sluzaca zeby blokowac internet, ale niestety wiaze sie z utrata gwarancji… powazna wada jest czesty problem z przychodzacymi polaczeniami, wiele osob narzekalo ze nie mozna sie bylo do mnie dodzwonic podczas gdy mialem produkt Apple. podobnie rzecz sie miala z SMSami… boli tez brak wsparcia dla polaczen wideo… za to Nokia N96 posiada i wideo konferencje i brak problemow z polaczeniami i na pewno oferuje duza game programow pisanych pod Symbian, ale niestety bateria jest totalna porazka, po co komu telefon ktory trzeba ladowac 3 razy dziennie…? przed N96 mialem N95 8GB ktora pracowala znacznie szybciej, w niektorych parametrach tez przebija N96 (procesor, oddzielny procesor grafiki ktorego w N96 bardzo brakuje, lepsza ogniskowa przy aparacie, szybkosc systemu, BATERIA!!!)… ogolnie oba produkty maja i wady i zalety… aktualnie korzystam z HTC Touch Pro i jestem bardzo zadowolony, nie moge powiedziec zlego slowa o jakosci sprzetu jak i parametrach, rowniez wprowadzanie tekstu bije N96 jak i iPhone’a na glowe…