Telefon dostałem od znajomego celem przetestowania. Osobiście jestem bardzo mile zaskoczony… pomimo tego, że wcześniej użytkowałem różne terminale (Nokia, iphone i inne). Za te pieniądze z tymi funkcjami aparat jest rewelacją. Drugi dzień zabawy, żadnego wieszania się itp. Wszystko działa szybko i dość stabilnie. Faktycznie aparat VGA jest jak na dzisiejsze czasy słaby… ale obsługa dual sim i samo działanie bez zastrzeżeń. TV, przy dobrym sygnale ok. Ogólnie wszystkie funkcje działają bez większych zastrzeżeń.
Problem miałem ze skonfigurowaniem ustawień MMS/GPRS jak również zarządzaniem z poziomu kompa via USB. Niestety pomoc techniczna z myphone.pl też spasowała mimo wymiany kilku mail ;/… niestety, trudno w dzisiejszych czasach o dobrego informatyka 🙂
Z konfiguracją MMS/GPRS dla Orange można sobie poradzić wysyłając sms’a z ustawieniami z orange.pl. Trzeba tylko wybrać właściwy model alternatywny i pozapisaniu ustawień wszystko działa OK.
Ogólnie telefon bardzo fajny. Wziąłem go na próbę (potrzeba 2 kart SIM) i chyba zostawie 🙂