Start › Forum › Rozrywka › Konkursy i loterie › Ostateczne wyniki konkursu fotograficznego Telix.pl › Reply To: Ostateczne wyniki konkursu fotograficznego Telix.pl
Panowie, to albo wszystkie zdjęcia konkursowe dostaje sponsor i decyduje – co moim zdaniem umożliwia "ustawianie" konkursów. Taki pseudo sponsor ma reklamę w Waszym serwisie, a nagrody rozdaje "zaprzyjaźnionym" użytkownikom serwisu, którzy tylko mają obowiązek zgłosić zdjęcie do konkursu (nawet najsłabsze). Proste i skuteczne i te wyniki moim zdaniem to potwierdzają w dyskutowanej kategorii. Albo wyboru dokonuje w imieniu sponsora Jury redakcji, a sponsor je akceptuje. Ostatecznie, co może też nie jest najlepszym rozwiązaniem, możliwy jest scenariusz, w którym decydują czytelnicy w głosowaniu, ale od tego jestem daleki, bo więcej głosów nie oznacza automatycznie lepszych zdjęć. Jeśli zaś chodzi o ewentualne pretensje do zdaje się, że przynajmniej jeden czytelnik zaznaczył swoje rozczarowanie, pojawiał się w typach redakcji, przed finalną decyzją jego zdjęcie zniknęło i z tego co stwierdziłem było wykonane Nokią. Nie zauważyłem zarzutów merytorycznych do zdjęcia, a w finale się nie znalazło… O oczywistych oszustwach (zdjęcia aparatami cyfrowymi) nie musimy dyskutować, bo faktycznie nie ma o czym. Stały czytelnik.