Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Takie rzeczy tylko w Erze Odpowiedz na: Takie rzeczy tylko w Erze

Anonimowy
Gość
Liczba postów: 138612

W dniu 26.12.2006 w "Serwisie Towarzyskim" prowadzonym przez operatora telekomunikacyjnego Polska Telefonia Cyfrowa sp. z o.o. ERA na platformie OMNIX zostało zamieszczone ogłoszenie którego nie wysyłałem, podpisane numerem telefonu należącego do mojej firmy (numer telefonu kupiony od operatora za dodatkową opłatą).

Ogłoszenie o prawdopodobnej treści "za 50 złotych zrobię wszystko " zostało zamieszczone w kanale "24" (kanał ogłoszeń homoseksualnych) z dopiskiem Pan pozna pana.

Ogłoszenie zostało wygenerowane z numeru telefonu służbowego należącego do Polskiej Telefonii Cyfrowej sp. z o.o., telefon był użytkowany przez pracownika BOA ERA .

Za pomocą tej usługi Serwis Towarzyski operator PTC rozesłał to ogłoszenie do ponad 10 milionów abonentów sieci ERA.

Po tym zdarzeniu przez okres kolejnych kilku miesięcy otrzymywałem dziennie kilkanaście a może i kilkadziesiąt propozycji w formie SMS i telefonicznej ( uprawiania sexu homoseksualnego w różnych formach i postaciach).

Bywały tez rozmowy o treści wulgarnej i obraźliwej.

Takie SMS i telefony zdarzały się do maja 2007 roku.

Z problemem powyższym zwróciłem się do Polskiej Telefonii Cyfrowej sp. z o.o., niestety mi udzieliła mi jakiejkolwiek skutecznej pomocy w sprawie. Sprawę zgłosiłem też do organów Policji i Prokuratury, gdzie odmówiono wszczęcia postępowania i ustalenia sprawcy. Od powyższego odwołałem się do Trybunału Sprawiedliwości w Strasburgu, sprawa 53569/07 obecnie czeka na rozpatrzenie.

Obecnie postępowanie karne z prywatnego aktu oskarżenia w IV wydziale Sądu Rejonowego w Warszawie sygn. IV 875/07 przeciwko byłemu pracownikowi PTC sp. z o.o.

Dodam, że ponad połowa wokand w sprawie została do tej pory odwołana… Sąd nie bardzo wie co dalej czynić ?, PTC mimo wniosku Sądu z lutego 2007 roku do chwili obecnej nie potwierdziła danych "sprawcy"…

Dotychczas przesłuchano domniemanego sprawcę, Sęd nie wie jak ustalić dane osób pracujących w PTC razem z domniemanym sprawcą wezwanych na świadków, PTC odmawia podania ich danych.

W Sądzie Okręgowym w Warszawie IV Wydział Cywilny złożyłem pozew przeciwko PTC sp. z o.o o nakaz modyfikacji przedmiotowego serwisu i odszkodowanie i zadośćuczynienie za poniesione straty w wysokości kilkuset tysięcy.

Obawiam się, że prawnicy PTC sp. z o.o. złożą wniosek o oddalenie powództwa do zakończenia sprawy karnej, która jak tak dalej pójdzie przedawni się w 2012 roku.