Start Forum Reply To:

Anonymous
Guest
Liczba postów: 137609

Do testów przeprowadzanych przez różne redakcje obojętnie na jaki temat podchodzę z przymróżeniem oka – różne są uwarunkowania przeprowadzania takich testów. To np., że dany operator promuje określony modem dając atrakcyjną otoczkę marketingową nie oznacza, że jest on dobry – czesto trzeba go po prostu wypchać. Ja żadnych testów nie przeprowadzałem, natomiast mam pewne spostrzeżenia, bo z mobilnego internetu wykorzystując notebook korzystam w różnych miejscach w Polsce – tych najbardziej zurbanizowanych i tych najmniej. Gdybym miał określić w ilu lokalizacjach z mobilnego internetu korzystałem, to około setka by się zebrała. Korzystałem z usług Orange, obecnie korzystam z usług Plus GSM. Jeśli chodzi o Orange to zdarzało się może rzadko ale jednak, że wogóle nie mogłem połączyć się z internetem, poza tym połączenia bardzo często się rwały. Korzystając z Plus GSM nie mam większych problemów i jestem zadowolony – oczywiście na terenach mało zurbanizowanych strony otwierają się wolno, ale połączenia są stabilne.