REKOMENDUJ | DO ULUBIONYCH | RSS | NEWSLETTER Nick: Hasło: ZAREJESTRUJ  
 
Polskie firmy nadal nie są przygotowane do wdrożenia rozporządzenia GDPR
Rynek
2017-10-19
GDPR - raport
25 maja 2018 r. wejdzie w życie Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych (ang. General Data Protection Regulation – GDPR). Przedsiębiorstwa w Polsce powinny się do tego odpowiednio przygotować. Tymczasem z badań przeprowadzonych niedawno przez Trend Micro wynika, że 49% przedsiębiorstw nie wie, że bazy danych marketingowych używane do kampanii e-mail zawierają informacje umożliwiające identyfikację osób.
Jak firmy tracą dane i jak GDPR może pomóc przedsiębiorcom uporać się z tym problemem?
Inne
2017-08-07
Poradnik McAfee
Według 2016 Data Protection Benchmark Study przebadane firmy wykrywają średnio 17 przypadków wycieku danych dziennie. Badania McAfee pokazują, że ok. 40 proc. z nich spowodowanych jest utratą urządzeń fizycznych, takich jak laptopy czy smartfony. W 59 proc. sytuacji firmy tracą dane, ponieważ są atakowane z zewnątrz, za podobną liczbę przypadków odpowiadają – świadomie lub nie – osoby związane z firmą.
Czy polskie firmy gotowe są na rewolucję w ochronie danych osobowych?
Rynek
2017-06-26
1 | Infobip - art. ekspercki
W przyszłym roku w maju wejdzie w życie RODO. Wszystkie firmy, które gromadzą i wykorzystują dane dotyczące osób fizycznych czeka prawdziwa rewolucja, ponieważ nowe regulacje będą wiązały się z koniecznością aktualizacji lub tworzenia baz danych klientów firm od nowa. Firmy korzystające z marketingu SMS nie mają się czego obawiać. W dalszym ciągu będzie można pozyskiwać numery telefoniczne od klientów, kluczowe będzie jednak uzyskanie od klientów wyraźnej zgody na kontakt.
Rewolucja czeka banki i korporacje - nowa jakość prywatności danych
Rynek
2017-06-13
1 | Artykuł ekspercki
Za rok na płaszczyźnie analityki internetowej dojdzie do prawdziwej rewolucji. Nowe rozporządzenie unijne zmieni zasady zbierania i przetwarzania danych w Internecie. Wraz z wejściem w życie nowych przepisów unijnych, całkowicie zmienią się zasady zbierania i przetwarzania danych osobowych. To olbrzymie wyzwanie - zwłaszcza dla instytucji z sektora bankowego. Będzie wymagać zejścia z utartych ścieżek i postawienia na nowatorskie rozwiązania.
WatchGuard - specjalny e-book przewodnik po GDPR już dostępny
Inne
2017-06-07
WatchGuard - GDPR
Tematyka GDPR wzbudza obecnie duże zainteresowanie, a jej zasady zaczną obowiązywać za niecały rok, tj. 25.05.2018. Z tego względu, tak istotne jest, aby odpowiednio wcześniej się do nich przygotować. WatchGuard wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, opracował specjalny e-book dotyczący nowych zasad GDPR.
Trend Micro - WannaCry ujawnił istotne luki w zabezpieczeniach
Rynek
2017-05-26
Trend Micro - art. ekspercki
Atak WannaCry ujawnił istotne luki w zabezpieczeniach – wnioski dla firm na rok przed wejściem w życie rozporządzenia GDPR. Dlaczego atak okazał się tak skuteczny? Co należy zrobić, by podobna sytuacja nie wystąpiła w przyszłości?
Prywatność w internecie i odpowiedzialny marketing
Rynek
2017-04-27
Piwik Pro - dyrektywa GDPR - art. ekspercki
Pozostał już tylko rok do momentu, gdy w życie wejdą zapisy unijnego rozporządzenia o ochronie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych. Nowe przepisy to zdecydowany krok w kierunku zabezpieczenia prywatności obywateli Unii Europejskiej i jednocześnie wielkie wyzwanie dla firm. Do nadchodzących zmian można jednak przygotować się „bezboleśnie”.
Nowa ustawa o ochronie danych osobowych - przegląd opublikowanego projektu
Rynek
2017-04-14
Audytel - komentarz
Już niewiele ponad rok dzieli nas od rozpoczęcia stosowania przepisów Ogólnego Rozporządzenia UE o Ochronie Danych Osobowych. Przepisy rozporządzenia będą stosowane bezpośrednio, więc nie muszą być specjalnie implementowane do krajowych porządków prawnych. Z drugiej strony, aby nie zachodziła kolizja przepisów, konieczne jest uchylenie obecnie obowiązujących przepisów polskiej ustawy o ochronie danych osobowych - pisze Michał Rogoziński, Konsultant ds. ochrony danych osobowych at Audytel.
Jak przygotować się do wdrożenia przepisów RODO?
Rynek
2017-02-17
BalaBit - artykuł ekspercki
W 2018 wchodzi w życie unijne Rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO). Wiele firm nie rozpoczęło jeszcze przygotowań do jego wdrożenia. Tymczasem za niestosowanie się do nowych przepisów grozi grzywna w wysokości do 4% rocznego globalnego dochodu firmy.
GDPR - niedostateczna ochrona danych będzie bardzo kosztowna
Rynek
2017-01-24
Onwelo – artykuł ekspercki
Rok 2017 to czas, jaki mają polskie firmy na dostosowanie się do nowych unijnych rozporządzeń o ochronie danych osobowych, znanych pod skrótem GDPR (General Data Protection Regulation). Jeśli tego nie zrobią, grożą im kary w wysokości do 20 milionów euro lub 4 proc. rocznego obrotu.
Ochrona danych wrażliwych w obliczu nowych regulacji GDPR
Rynek
2017-01-02
Elżbieta Mistachowicz - Artykuł ekspercki
Są przebiegli, bezwzględni i mają tylko jeden cel – uzyskać dostęp do danych wrażliwych w sieci firmowej. Dziś to nie tylko dane osobowe, ale również pliki graficzne i wideo (na przykład z kamer monitoringu przemysłowego). Ponad połowa polskich firm nie słyszała dotąd o GDPR! Ochrona danych wrażliwych w obliczu nowych regulacji GDPR.
44 proc. organizacji nie zgłasza naruszeń bezpieczeństwa danych na czas
Rynek
2016-12-16
Balabit RSA Conference 2016
W 2018 wchodzi w życie unijne Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych, zgodnie z którym przedsiębiorstwa będą mieć zaledwie 72 godziny na to, by poinformować krajowe organy nadzorujące (w Polsce – GIODO) o incydencie naruszenia bezpieczeństwa danych w ich organizacji. Tymczasem 44% z nich przyznaje, że regularnie przekracza wyznaczone terminy.
Polskie firmy nieprzygotowane na cyberataki
Rynek
2016-12-06
Wywiad - wideo
Połowa dużych firm zamierza w ciągu dwóch lat zwiększyć wydatki na bezpieczeństwo systemów informatycznych i ochronę danych. To o tyle istotne, że 40 proc. z nich nie ma nawet scenariusza awaryjnego na wypadek cyberataku. Restrykcyjne wymogi nałożą na firmy i przedsiębiorców unijne przepisy, które wejdą w życie w 2018 roku.
Firmy nie są gotowe na GDPR - nowe unijne rozporządzenie o ochronie danych
Rynek
2016-10-21
Badanie firmy Dell
GDPR (General Data Protection Regulation), unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych, wejdzie w życie w roku 2018. Ponad 80% przedstawicieli firm, którzy wzięli udział w globalnym badaniu, ma szczątkową wiedzę lub nie wie nic na temat rozporządzenia GDPR. Firma Dell przedstawiła wyniki globalnego badania (obejmującego również Polskę), dotyczącego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych, które wejdzie w życie w roku 2018.
Strony: 1 z 1     1

Test Hykker myTab 10 - telefon i internet 3G w jednym, czyli tablet z Biedronki
W opinii ekspertów o tabletach pojawia się całe mnóstwo głosów, że tablety się kończą, rynek kurczy, a hybrydy 2 w 1 i duże smartfony zabierają im klientów. Wszystko to jest prawdą. Sporo użytkowników jednak zostanie przy tabletach – to typowi konsumenci treści internetowej. To, co wyróżnia Hykker myTab 10 na tle konkurencji, to dwa wejścia na kartę SIM. Oznacza to, że możemy wyposażyć go w Internet, a także w funkcję telefonu.
Samsung S5570 Galaxy Mini
703
LG GT540 Swift
440
Samsung Ch@t 335
393
SonyEricsson Xperia neo V
393
Samsung GT-S5620 Monte
362
Samsung GT-C3530
281
Samsung GALAXY Y GT-S5360
279
Samsung Star II (S5260)
247
Więcej telefonów



Nowości

Ankieta
Co dla Was jest najważniejsze w smartfonie?

Moc obliczeniowa i specyfikacja
System operacyjny
Aparat i multimedia
Jakość wykonania
Czas pracy na baterii
Antena i jakość rozmów
Inne czynniki


WynikiAnkiety

Głosów 15
Ostatnio na forum
Polsat właścicielem kanałów telewizyjnych Grupy ZPR Media
Też mi się podobają te działania Cyfrowego Polsatu - przejęcia, zakupy, a w efekcie oferta się niesa...
Virgin Mobile - zima z dodatkowym 10 GB za 9 zł
Kod aktywował się natychmiast i z 10GB już korzystam, mogliby tylko bardziej się z tą informacją pro...
Virgin Mobile - Bombkowe 3 GB dla wszystkich na święta
Kod z Virgin zadziałał, przyszło od razu potwierdzenie sms, że dodatkowego GB zostały do konta dolic...
Plus - darmowa nerka w prezencie za doładowanie konta prepaid lub mix
Nie wiem, czemu to się nazywa nerka, przecież to jest saszetka biodrowa... A swoją drogą to też zauw...
Plus - Mikołajkowy upominek, czyli 50 proc. do doładowania
Też zauważyłam, że u Plusa teraz tak dużo jest tych bonusów, że ciężko się nie załapać. Aż sobie wzi...
Plus dostawcą energii elektrycznej dla Uniwersytetu w Białymstoku
Parę razy doładowywałem w Plusie, to dostałem kupon na pizzę, więc kolega prochu nie wymyślił. I nie...
Plus - odzyskasz niezarejestrowany numer do 8 stycznia 2018
Zastój? Pierwsi zrobili sieć lte z prawdziwego zdarzenia, a teraz myślą o 5G i jak znam Plusa, to wł...
IPLA - ponad 90 kanałów, nowe stacje i treści w pakietach na święta
Dobry serwis internetowy, zaglądam, korzystam. Każdy sobie jakiś pakiecik albo i więcej znajdzie dla...
Virgin Mobile - jaki był 2017r, a jaki będzie 2018r. w branży telekomunikacyjnej
Szkoda tylko, że dziewica blokuje LTE dla starch taryf...
Ostatnio wgrane Fotki

Newsy
Artykuły
Video
Rankingi
Pliki / Download
Redakcja
Archiwum
RSS
Regulamin
Kontakt
Telefony Taryfy
Rozrywka Systemy Rynek Tablety Inne