| REKOMENDUJ | DO ULUBIONYCH | RSS | NEWSLETTER |
Strona główna » Know-How » Wyciekły dane teleadresowe z przelewy24.pl? Firma zaprzecza, że wyciek miał miejsce![]() |
Wersja mobilna m.Telix.pl |
Wyciekły dane teleadresowe z przelewy24.pl? Firma zaprzecza, że wyciek miał miejsce Kan, Data: 2010-02-05 10:51 | 80
| |
| | Archiwum wiadomości |
Jak donosi Czytelnik Telix.pl wyciekły dane teleadresowe polskich internautów. Z Jego informacji wynika, że użytkownicy skrzynek mailowych o2.pl otrzymują spam, który wykorzystuje logotyp Przelewy24.pl z pełnymi danymi adresowymi łącznie z numerem domu.
Na dowód przysłał ostrzeżenie o treści: "uwaga na maile od Josh Wasinski, to spam firmowany przez logo przelewy24.pl , ktory nie jest nadawcą i bada sprawę skąd wyciekły dane teleadresowe" oraz dołączony screenshot.

Aktualizacja z godziny 15:00
Redakcja Telix.pl otrzymała oficjalne stanowisko Przelewy24.pl w tej sprawie, w którym czytamy:
Ustosunkowując się do artykułu zamieszczonego na Państwa stronie
Informujemy, iż:
w dniu 2010-02-04 dotarły do nas informacje o wykorzystaniu logotypu Przelewy24.pl w akcji spamowej.
Nasza firma nie ma nic wspólnego z nadawcą tego maila, firma DialCom24 nie udzieliła nikomu prawa do wykorzystania logotypu w tego typu akcjach.
Podjeliśmy wszelkie kroki w celu ustalenia sprawcy tego spamu.
Żadne dane pojawiające się w tej wiadomości nie pochodzą z bazy danych użytkowników systemu Przelewy24.
Michał Bzowy
Wiceprezes Zarządu
źródło: wł.
Kan
Skanując fotokod telefonem połączysz się z serwisem mobilnym m.telix.pl bez potrzeby ręcznego wpisywania adresu |
| Tagi: | e-mail | spam | Google Gwar Spis |
| Komentarze: 80 | Napisz komentarz | Zobacz wszystkie komentarze na forum >> |
PrzemoNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.25 00:52
|
|
ja cos takiego tez dostalem, ale mam dane w whois domeny podane. Jednak widze, ze to grubsza sprawa. Nie mam money cos tam Nawet nie wiem co to jest |
brunoNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.12 14:18
|
|
Skandal...to mi przypomina sytuację z wyciekem danych klientów Play...sprawa się jakoś dziwnie rozeszła po kościach... |
PawełNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.08 14:06
|
|
@id9 What language did you get your spam message in? |
obserwator.Niezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.08 13:28
|
|
tez ostalem,jedyny przelew karta wykonalem i dane gdzie podawalem to jest be2.pl |
mtvNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.08 10:40
|
|
Ja też dostałem takiego maila i też mam konto w moneybookers !! |
id9Niezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.07 11:06
|
|
I from Russia. Many have received this spam in Russia. All guess where information leakage. But all have an account on moneybookers |
CKRNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.07 00:15
|
|
Ja nie mam konta na Moneybookers ale jakis czas temu placilem karta kredytowa i platnosc obslugiwalo platnosci24. |
GutekNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.06 16:22
|
|
Ja też korzystałem z przelewy24 nie raz nie dwa. Moneybookers natomiast nigdy i maila nie dostałem |
fizjonomNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.06 09:37
|
|
Co moneybookers ma mieć wspólnego z pokerstars?! |
maniekNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.06 08:23
|
|
Z przelewów 24 też korzystałem.....generalnie kupa. Panowie to się nadaje do prokuratury! |
poksNiezarejestrowany |
Wysłano: 2010.02.06 01:06
|
|
Tez to dostalem i nie posiadam konta na moneybookers. Korzystalem kiedys z przelewy24 |
Ten Artykuł ma 80 komentarzy. tutajJeśli chcesz przeczytać wszystkie, kliknij, aby przejść do naszego forum. |
Product Placement, jedno z najlepiej rozwijających się narzędzi marketingowych zostało sprytnie wykorzystane na trwających Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej 2010. Paragwajska modelka, Larissa Riquelme postanowiła w nietypowy sposób zareklamować model Nokia E71.
Więcej tagów