REKOMENDUJ | DO ULUBIONYCH | RSS | NEWSLETTER Nick: Hasło: ZAREJESTRUJ  
 
Autor: Kan2014-01-27 07:54 | | pentagram | test | tablet | android
Kan
Wykop Sledzik Google drukuj Poleć 27

Recenzja tabletu Pentagram TAB 7.6

Tablet Pentagram TAB 7.6 o symbolu P5346 to 7’’ - urządzenie ładnie wykonane, lekkie i praktyczne. Do tabletu możemy podłączyć dowolną klawiaturę, myszkę, czy pendrive - wszystko dzięki funkcji USB On-The-Go. Zapraszamy do przeczytania naszych wrażeń z jego używania.


W sprzedawanym zestawie znajdziemy standardowe wyposażenie:

  • tablet,
  • ładowarkę sieciową,
  • kabel USB,
  • adapter USB OTG
  • instrukcję obsługi oraz kartę gwarancyjną





Oceń ten artykuł w skali od 1 do 5.
Aktualna ocena: 4.11 (głosy: 9)
Tagi: | pentagram | test | tablet | android Wykop Sledzik Google drukuj Poleć 27
Komentarze: 27 | Napisz komentarz | Zobacz wszystkie komentarze na forum >>

AnonimMontolivo
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.04.16 17:25 Odpowiedz
Całkiem daje rade ten tablet. Żadna sensacja. Swoją drogą warto pamiętać, że wiele odpowiedzi w takich wątkach, to "komentarze sponsorowane". Dlatego, zanim się coś kupi, warto sprawdzić opinie na http://cosiepsuje.com/ . Tam piszą tylko o wadach danych produktów, więc na sponsorowanie czegokolwiek nie ma miejsca.
AnonimMike
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.04.11 06:36 Odpowiedz
Zastanawiam się jak niektórzy żyją, skoro taka mała pierdoła jak rozładowany tablet jest wielkim wyzwaniem... Gdy rozładujemy tablet, po prostu go podłączamy do ładowarki. Po max paru minutach zaczyna się ładować. Żeby włączyć wystarczy trzymać przycisk dłużej. Jak do tego doszedłem? MYŚLĄC. Wystarczy ruszyć mózgownicą zamiast tylko kiwać głową. Niemniej, bateria w tym tablecie jest słaba, wystarczy odpalić film i po 2 godzinach już trzeba go ładować.
Anonimgrisza
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.27 17:40 Odpowiedz
Bateria wytrzyma jakieś 4-5 godz przy minimalnym podswietleniu. Najgorsze w nim to wi fi.Mam neostrade 80mb tak srenio na wi fi na speed tescie 25-30mb a w tym tableciku ledwo 1mb no i to przy rooterze. Mam drugi Modecoma i w calym domu mam 25mb/s
Anonimkrecik5555
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.25 18:05 Odpowiedz
Nie polecam nikomu nawet największemu wrogowi,szkoda nerwów,mój był już trzy razy w serwisie i po powrocie cały czas to samo: NIE MOŻNA DO WŁĄCZYĆ!!!Ci którzy piszą że niema problemu jak nie dopuścisz do rozładowania to mnie po prostu rozśmieszają to znaczy że albo cały czas ma być na ładowarce albo ktoś ma dużo wolnego czasu żeby tego pilnować !!!
AnonimShadoW
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.04.16 12:19
Mam ten tablet i działa naprawdę rewelacyjnie. A jak nie robicie aktualizacji OTA to się nie dziwię że macie z nim problemy. Mój Jest już zrootowany + mała przeróbka z 2GB na 32GB. Nie zgodze się z tym iż nie wyciąga pełnej szybkości łącza testowałem na UPC 30Mbit/s i wyciąga pełną szybkość. Jedyny minus to brak wbudowanego modemu GPS
Anonimbynio
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.21 22:48 Odpowiedz
Ubolewm,że tablet nie posiada narzędzia bloototh.
Anonimwaldi 123
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.16 22:25 Odpowiedz
a ja mam problem bo nie chce sie włączyć i nie wiem co mam z nim z robic
Anonimxxxl
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.24 16:32
Anonimseams
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.12 03:58 Odpowiedz
Posiadam juz 4 miesiace i nie mam z nim zadnych problemow. Polecam jednak optymalizacje, przeniesienie apek na karte sd i tablet naprawde swietny jak na ta cene. Jedyny minus to bateria, ale cos za cos
AnonimYOYO
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.02.28 14:33 Odpowiedz
Kłania się wszystkim czytanie instrukcji!!!!! Mam ten tablet od 6 miesięcy a pierwsze co zrobiłem to zapoznałem się z instrukcją obsługi...... i nie mam z nim żadnych problemów!!! CZYTANIE POMAGA!!!
Anonimhuzarpl
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.17 14:22
Gosciu no i co ze czytales instrukcje ja tez czytalem i nie moge go wlaczyc. Jeden napisal zeby ladowac kiedy bedzie bliski wylaczenia sie tableta ale skad mogla wiedziec a nawet jesli bym wiedzial to co to za wykonanie jesli sie zapomni o zaladowanu na czas to wylaczy ci sie na amen i nic nie pomaga.No i co ze dam do serwisu jesli mi przysla i to samo bedze.
Anonimmatix
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.02.27 20:25 Odpowiedz
do d po prostu do d 2 razy był w serwisie i orange mówi że będzie dzałać
Anonimorange
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.02.27 01:49 Odpowiedz
dostalem ten kmiot z orange za 1zl i przeplacilem o jakies 80 groszy :d wifi nie łapie za sciana gdzie laptop ma 3/5 kresek przy aplikacji bateryhdpro z poziomu 100% po kalibracji zostaje 10% baterii ladujesz ja do full 3h a tablet po godzinei miga ;] what ever nei polecam, mam w domu asus nexusa 7 i jest to niebo a ziemia
Anonimhuzarpl
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.03.17 14:13
Dostalem na 18 urodziny tego tableta wszystko bylo ok z wifi nie zawieszal sie tablet ok.Ale wczoraj jak rozladowal mi sie bateria do poziomu 2% pozostawilem na noc bo niechcialo mi sie ladowac rano podłączam i niechce sie wlaczyc czytalem wczesniej instrukcje i pisalo jak wszyscy widza (podlacz ladowarke odczekaj 10 min i przytrzymaj przycisk power 10 sekund. Niestety nie wlaczyl sie. Pozdro dla ludzi z tabletami tab 7.6 (sorry ale pisalem na komie)
AnonimSHADOW
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.04.16 12:26
Tablet to nie Laptop. W laptopach są stosowane inne anteny Wi-Fi a niżeli w tabletach czy telefonach. Mój TAB7.6 ma zasięg w całym mieszkaniu. Poza tym to jeszcze kwestia rutera i jego możliwości. (mój ruter to TPLINK TL-WR543G z eXtended Range)
Anonimdamian
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.02.16 11:41 Odpowiedz
tablet służy już 3 miesiące dziecku bez problemu, jeżeli pamiętamy o ładowaniu. stabilny nie sprawia problemów w obsłudze i użytkowaniu
Anonimteo
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.28 16:24 Odpowiedz
"Posiadam" taki tablet od początku grudnia, niestety już 3 razy był w serwisie i nie widac końca problemów, ciągłe problemy z zasilaniem i ładowaniem, poprostu ręce opadają
uikoluikol
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 9
Zarejestrowany:
2010-12-24 10:56:57
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 15:56 Odpowiedz
zainteresowało mnie to urządzenie i szukając na forach znalazłem pełno opinii o zwrotach do serwisu i reklamacjach, wadliwy sprzęt.
Bita-poBita-po
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 1049
Zarejestrowany:
2009-06-28 20:28:35
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 12:39 Odpowiedz
Ja zawsze przed zakupem sprzętu poszukuję wszelakich testów dokonanych przez różnych ludzi. Nie da się chyba uniknąć subiektywnych odczuć osoby testującej, ale to nie problem, ważne żeby pokazać co się ocenia i z czymś porównać.
metheormetheor
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 429
Zarejestrowany:
2014-01-20 21:25:17
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 12:55
Testy, fora, opinie. Nawet jak mam zapłacić 200 zł to szukam tydzień co kupuję No chyba że dostaję w prezencie coś to szukam opinii co dostałem
metheormetheor
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 429
Zarejestrowany:
2014-01-20 21:25:17
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 11:22 Odpowiedz
No to go nie wypromowaliście . Czyli nawet za niską cenę sie nie opłaca.
KanKan
Administrator


Posty: 2144
Zarejestrowany:
2008-04-01 19:27:29
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 11:34
Naszym zadaniem nie jest promowanie testowanego sprzętu, ale prezentacja plusów i minusów, na które ma zwrócić potencjalnych użytkownik, przy jego kupowaniu. Andrzej
AnonimMarcin
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 11:37
Ocena jest jak najbardziej obiektywna... dobre wykonanie, lekki, poręczny, bardzo dobrze leży w dłoni, to jak najbardziej dobry sprzęt do domu do przeglądania internetu, ale niestety ma swoje wady, w tym przypadku niska cena idzie w parze z jakością. Dla przykładu powiem że smartfon Pentagram Monster czy Combo (z dwoma bateriami) to naprawdę fajny sprzęt za rozsądne pieniądze.
metheormetheor
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 429
Zarejestrowany:
2014-01-20 21:25:17
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 12:02
No rozumiem. I właśnie bardzo dobrze. Dzięki takim testom nikt nie będzie miał przykrych niespodzianek podczas użytkowania. Oby więcej testów!
metheormetheor
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 429
Zarejestrowany:
2014-01-20 21:25:17
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 12:10
A ja mam Penagrama 7 Ultra Slim i jest ok. Nie mam na razie żadnych zastrzeżeń.
AnonimMarcin
Niezarejestrowany




Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 10:57 Odpowiedz
Za niedługo pojawi się test najnowszego NavRoad Nexo FREE - pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Jeżeli masz jakieś pytania lub sugestie w jakim stopniu go przetestować to napisz a postaram się najbardziej szczegółowo opisać i odpowiedzieć.
speedygonzalesspeedygonzales
Zarejestrowany użytkownik


Posty: 107
Zarejestrowany:
2013-11-26 10:19:01
Zgłoś naruszenie
Wysłano: 2014.01.27 10:39 Odpowiedz
dziekuje portalowi telix za treściwą rezenzje. Przymierzam sie do zakupu jakiegos tebleta i takie teksty mi w tym pomagają


Napisz komentarz
Nick
  


Pogrubienie    Kursywa    Podkreślenie    Adres email    Cytat    Link    Obrazek    Film Youtube - wklej pełny link   

Wpisz kod z obrazka. Zaloguj się, żeby dodawać komentarze bez ograniczeń.
Wysłać powiadomienie email przy nowych odpowiedziach?






Podobne artykuły android
Ankieta
Twój stosunek do SMS-ów jest?

Wysyłam dużo wiadomości
Nie mogę się bez nich obejść
Wysyłam je w razie konieczności i odpowiadam
Prawie nigdy je nie wysyłam
Nie zwracam na nie uwagi
Najwyżej czytam te, które dostaję
Tylko dzwonię
Inne


WynikiAnkiety

Głosów 894
TAGI


Newsy
Artykuły
Video
Rankingi
Pliki / Download
Redakcja
Archiwum
RSS
Regulamin
Kontakt
Telefony Taryfy
Rozrywka Systemy Rynek Tablety Inne
// dodatkowy kod na dole strony (intext)