REKOMENDUJ | DO ULUBIONYCH | RSS | NEWSLETTER Nick: Hasło: ZAREJESTRUJ  
 
Autor: Kan2009-09-02 09:19 | Taryfy | htc | testy | android
Kan
 

Recenzja Czytelnika Telix.pl Htc Hero

Jest to jedna z pierwszych recenzji tego telefonu w Polsce. Starałem się pozostać obiektywny, jeśli chodzi o ocenę tego telefonu. Artykuł został podzielony na kilka części.

Htc Hero - przód
Htc Hero - przód

Słowa wstępu

Pewnego razu firma zwana Google zdecydowała się na wydanie telefonu, który oparty był na ich własnym systemie operacyjnym. Erę Androida, bo o nim właśnie mowa zapoczątkował telefon firmy HTC – G1 wydany w 2008 roku, telefon miał stanowić konkurencję dla Iphone patrząc jednak z punktu widzenia czasu Google skonstruował system stabilny jak i unikatowy. Sam telefon nie zdobył aż tak wielkiego uznania wśród użytkowników oraz potencjalnych klientów. W mojej opinii był to jeden z najmniej urodziwych telefonów, które pojawiły się w 2008 roku.

Nastawienie do firmy HTC ma zmienić, nasz tytułowy „Bohater” telefon nie posiada logo firmy Google, co pozwoliło producentowi na stworzenie własnego menu oraz edycję systemu operacyjnego za pomocą interfejsu/nakładki HTC Sense. Ponadto telefon posiada pełną obsługę multitouch, przeglądarkę wspierająca obsługę stron opartych na technologii Flash, obudowę wykonaną z teflonu. Telefon aktualnie sprzedawany jest tylko i wyłącznie w sieci Play.

Htc Hero - pudełko
Htc Hero - pudełko

Co znajdziemy w pudełku?

Zawartość zestawu:

  • kabel usb
  • ładowarka sieciowa (całkiem inna niż w modelu G1, Magic –kolejny raz widać tutaj inspirację HTC firmą Apple – do ładowarki podłączana jest osobno kabel usb oraz wtyk zasilający)
  • zestaw słuchawkowy wraz z pilotem pozwalającym na odbieranie telefonu, korzystanie z funkcji play/pause.
  • karta gwarancyjna
  • kartę pamięci MicroSD Kingston 2GB w pudełku
  • krótka przewodnik po telefonie Htc Hero oraz po akcesoriach dostępnych dla tego modelu telefonu
  • W zestawie niestety na próżno szukać pokrowca na telefon czy chociażby ściereczki, która pozwoliłaby na wyczyszczenie ekranu. Przy takiej klasie telefonu producent powinien przywiązywać większą wagę do takich drobiazgów.

    Htc Hero - pudełko
    Htc Hero - pudełko
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw
    Htc Hero - zestaw




    Oceń ten artykuł w skali od 1 do 5.
    Aktualna ocena: 4.19 (głosy: 233)
    Tagi: | htc | testy | android Wykop Sledzik Google drukuj Poleć 30
    Komentarze: 30 | Napisz komentarz | Zobacz wszystkie komentarze na forum >>

    AnonimmrA
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2011.08.26 20:05 Odpowiedz
    jaki program był by dobry do szpiegowania htc ,chodzi co dana osoba na tym telefonie robi na jakie strony wchodzi ,sms itd ,zapytanie jest do służbowego telefonu ,aha i taki by użytkownik nie wykrył że go ma w telefonie ....bardzo proszę opomoc
    Anonimszwed
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.04.18 10:52 Odpowiedz
    WITAM.Prosba o pomoc.Zakupiłem htc hero i nie mogę ręcznie ustawic konfiguracji internetu ani mms,wap.Byłbym wdzęczny jesli by ktos mi napisał krok po kroku,jestem zielony.
    Anonimlodz
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.03.18 04:39 Odpowiedz
    zanim go kupicie to zastanowcie sie po co wam najlepszy telefon? to prawdziwa zabawka i godna polecenia. glowny atut to internet w kazdym miejscu. napewno w play. sciaganie super aplikacji muzyki gier itp. sluchawki sa rewelacja a jesli jestes wymagajacy to zawsze mozesz wymienic na najlepsze. radio mapy itp sciagasz z marketu i jestes happy. to jest po prostu zabawka ktora trzeba tylko ladowac i serfowac po necie. a aparat uzywaj tylko w dzien lub przy normalnym swietle o gdy podkrecisz w ustawieniach to zmienisz zdanie o aparacie ktory nie ma flasha. polecam 2giga internet. pozdro
    Anonimluk
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.03.06 01:06 Odpowiedz
    mam ten tel od 2miesiecy i przyznam ze jak dla mnie super. mieszkam w dolnoslaskim,zdziwil mnie jedynie fakt, ze wszedzie reklamuja ten tel a nigdzie nieszlo go dostac.w mojej okolicy nigdzie...musialem az na wroclaw dzownic oni tez nie mieli..ale zamowilem czekalem chyba z tydzien.ogolnie tel jest super, ale dziwie sie ze nie mozna przesylac plikow przez blutooth. wie ktos moze czemu?niby inne tel wyszukuje..ale jakos..niema opcji..zeby wyslac i na odwrot.p.s. wzielem go na abonament w erze.
    Anonimarchi
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.02.25 14:52 Odpowiedz
    powiem Wam tak ja używam już od paru miesięcy G1 miałem tą przyjęmność "bawić" się htc hero i jednej rzeczy mi brakuje w tym telefonie brak klawierki QWERTY naprawde pisanie SMSów na takiej klawierce cud malina. Wracając do tego modelu jeżeli lubi ktoś telefony gdzie można ustawić wszystko dosłownie wszystko wedłuug siebie z Android Market. Aparat no cóż jeżeli komuś zależy na dobrym aparacie niech sobie kupi Pixona. Kolejny minus czy plus cieżko ocenić nawigacja... google zadeklarowało się, że będzie darmowy program do korzystania z GPS w pełni jego możliwości. Jednym słowem telefon moge każdemu polecić komu ładowanie codzienne nie przeszkadza.... MI NIE Pozdro
    Anonimprezusso
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.02.20 13:16 Odpowiedz
    A teraz jak dodać szybkie wybieranie: 1.klikasz na "telefon" 2.klikasz klawisz "menu" 3.klikasz "szybkie wybieranie" 4.klikasz "menu" 5.klikasz "dodaj" i gotowe
    Anonimprezusso
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.02.20 13:11 Odpowiedz
    Dokładnie. Kolo pyta grzecznie o rade, a tu od razu jakiś "mądry użytkownik" musi wyzywać. Lepiej synku nie pisz żadnych porad....
    AnonimExTReMe
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.01.21 16:31 Odpowiedz
    Polak to nie potrafi inaczej sie odezwać do drugiego polaka jak go nie nazwie debilem, kretynem itp. Żenada. I jak tu mam być dobrze.
    Anonimtom
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.01.13 20:38 Odpowiedz
    debilu do ulubionych dodajesz kontakty z telefonu a nie z karty sim wystarczy kliknąć na ulubione zaznaczyć i dodac ale skoro do tego jestes za głupi to lepiej sprzedaj ten telefon.
    Anonimrycho
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.05.06 14:28
    dlaczego takie bydle jak TOM ubliza innym???jakiego bym nie znał Toma czy inna jego odmiane imienia to dopiero debilki
    AnonimZO
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.01.08 01:37 Odpowiedz
    Pomozcie ustawic kontakty do ulubionych(szybkiego wybierania)-nie daje rady-instrukcja obslugi mowi bardzo ogolnikowo i nie udaje mi sie.
    AnonimZo
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2010.01.08 01:33 Odpowiedz
    Niech mi ktos wytlumaczy,jak praktycznie wpisac kontakty do ulubionych - jesli moge prosic. Robie to wg instrukcji i nic-nie daje rady. Mam wrazenie,ze instrukcja bardziej opisuje uzywanie telefonu niz jego praktyczne przystosowanie do swoich potrzeb. Dzieki i pozdrawiam
    Anonimgrzegorz
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.12.23 22:24 Odpowiedz
    kupilem tefon i niedzala internet jk sciognoc konfiguracie
    Anonimtoldi
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.12.23 22:20 Odpowiedz
    jak sciognoc kofiguracie na internet
    AnonimJANUSZ
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.12.23 20:30 Odpowiedz
    JEST WIELE GADZETÓW W ZAKŁADCE MARKET....RADIO INTERNETOWE TAKŻE JEST.....TAK JAK W KOMPIE DO WYBORU.....POLECAM
    Anonimmario
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.10.11 19:57 Odpowiedz
    mam male pytanie laika widzialem u znajomego ciekawy gadzet w Iphone konfigurowanie radia internetowego i sluchanie czy takie cos mozna wgrac na HERO? dzieki za info
    AnonimelMuczaczo
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.26 02:09 Odpowiedz
    nktola jeśli chodzi o aparat to 3gs jest dalego w tyle (3 mpix to naprawde na teraz o wiele za mało), htc hero ma 5 mpix. Niestety oba bez flasha
    AnonimMIKI
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.20 16:35 Odpowiedz
    WITAM czy nawigacja GPS w HTC hero jest darmowa
    Anonimnktola
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.15 23:00 Odpowiedz
    i jeszcze czy myślicie że się bardzo rozczaruje jakością aparatu jak teraz używam n95-2?
    Anonimnktola
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.15 22:57 Odpowiedz
    Witam!! Zastanawiam się nad hero i 3GS. Który jest wg was lepszy? Często używam aparatu i słucham muzyki. w hero podoba mi się to że można go dopasować pod siebie. Ale nie wiem nie bawiłem się ani tym ani tym, tylko zwykłym 3G. Z góry dzięki za odp!!
    Anonimalbert
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.12 01:42 Odpowiedz
    Do Andy kalkulator ma więcej działań niż tylko 4 podstawowe. Do Kamila dlaczego nie działa mi bluetooth, wszystkie telefony widzi ale nie przesyła danych. Co z tym mozna zrobić ??? Pozdrawiam serdecznie.
    Anonimtom
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.19 17:05
    bluetooth przesyła pliki tylko w trybie root w standardzie jest możliwe tylko parowanie urządzeń i łączenie się ze słuchawkami i nic więcej.
    Anonimandy
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.12 00:29 Odpowiedz
    mam tego fona od kilku dni i pierwsze wrażenia są bardzo dobre, rozczarowuje jednak aparat, który ma mało ustawień, nie wspominam juz o lampie, ktorej nie ma; kalkulator z podstawowymi 4 działaniami, mozeszie czepiam interfejs znakomity, uwaga uzywanie hero bez internetu nie ma sensu.
    AnonimKamil
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.08 11:20 Odpowiedz
    @tom, jeśli telefon sprzedawany jest w dość wysokiej cenie na całym świecie to aparat powinien być lepszej klasy oraz powinien pojawić się jakiś program z prawdziwą nawigacją - bo po co w telefonie GPS jeśli nie możesz go wykorzystać, jakbyś przeczytał uważnie recenzję to telefon okrzyknięty jest jednym z najlepszych na rynku. Co do słuchawek miałeś ten telefon w ogóle w ręce, że się wypowiadasz? - bo widać po twojej wypowiedzi, że chyba nie bardzo. Twój komentarz pozostawia również wiele do życzenia jeśli chodzi o słowa obraźliwe.
    Anonimtom
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.11.17 02:10
    kolejny matoł i dresik co nie ma pojęcia o orzadzeniu a dyskutuje
    Anonimtom
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.05 12:19 Odpowiedz
    Wady: -Słaba kamera jak na aparat tej klasy -Opóźnienia przy uruchamianiu programów, oraz na ekranie głównym  ta wada zniknie, jeśli aktualizacja ją usunie -Słuchawki dołączone do zestawu mogłyby być lepszej jakości -Brak dobrego programu do nawigacji GPS  Google maps nie jest wystarczające kolejny typowy lamus tu aparat sie nie liczy, do nawigacji załatw sobie naviexperta i masz nawigacje na poziomie automapy, to nie telefon muzyczny wiec nie czepiaj sie słuchawek. Az zal sie robi jak takie lapsy biorą telefon htc do ręki kup se drechu nokie i tym sie baw.
    Anonimradeczko
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.02 15:01 Odpowiedz
    Po co ściereczka? Drobiazg dla osób które traktują telefon lepiej od swojej kobiety Dziś odbieram to cacko
    AnonimAster
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.02 13:29 Odpowiedz
    Powolne uruchamianie programów może tak łatwo nie zniknąć, tutaj raczej przeszkadza procesor. Niestety w teście nie ma wzmianki o jeszcze jednej poważnej wadzie, brak wideorozmów; i jeszcze jedno - brak przesyłania plików przez BT - tragedia. Telefon z podstawowymi brakami (niestety jak iPhone).
    AnonimKamil
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.02 21:07
    @Aster, co do braku bluetooth, telefon posiada ten moduł więc nie wiem skąd informacja, że go nie ma. Aktualnie nie jest możliwe przesyłanie plików oraz ich odbieranie - stąd nie zaliczyłem tego do minusów. Ma to w najbliższym czasie zostać zmienione. Co do lagów poczekajmy na aktualizację, zobaczymy czy zostanie to usunięte - takie są zapowiedzi producenta.
    AnonimPawel
    Niezarejestrowany




    Zgłoś naruszenie
    Wysłano: 2009.09.02 13:20 Odpowiedz
    Dobry komentarz. Nie wiem jak w innych miastach ale w Szczecinie ja od samego poczatku czekam zapisany w salonie play na HERO i jeszcze go nie ma. Druga niezla recenzja jest tutaj: http://pda.pl/recenzje/hero/

    Napisz komentarz
    Nick
      


    Pogrubienie    Kursywa    Podkreślenie    Adres email    Cytat    Link    Obrazek    Film Youtube - wklej pełny link   

    Wpisz kod z obrazka. Zaloguj się, żeby dodawać komentarze bez ograniczeń.
    Wysłać powiadomienie email przy nowych odpowiedziach?






    Ankieta
    Czy w Polsce mamy roaming w UE według zasady RLAH (jak w kraju)?

    Tak
    Nie
    Inne
    A o co chodzi


    WynikiAnkiety

    Głosów 779

    Newsy
    Artykuły
    Video
    Rankingi
    Pliki / Download
    Redakcja
    Archiwum
    RSS
    Regulamin
    Kontakt
    Telefony Taryfy
    Rozrywka Systemy Rynek Tablety Inne
    // dodatkowy kod na dole strony (intext)